Образовна авантура Завичајног Музеја Књажевац

О програму

Образовна авантура Завичајног музеја Књажевац - долином Тимока подно Старе планине посебан је образовни програм књажевачког музеја и специфичан туристички производ.

glavna_scena.jpg

Подржан је од стране Заједничког програма УН Одрживи туризам у функцији руралног развоја који финансира Краљевина Шпанија кроз Фонд за достизање миленијумских циљева развоја (MDGF), а који се спроводи у сарадњи пет агенција Уједињених нација (UNICEF, UNDP, UNEP, UNFAO, UNWTO) са националним партнерима из Владе Републике Србије: Министарством економије и регионалног развоја, Министарством пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде и Туристичком организацијом Србије.

Програм је реализован у сарадњи са партнерским организацијамa на локалу:

ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“, Туристичком организацијом општине Књажевац, НВО Зелена зона, УГ „Етно-центар“ и УГ за очување традиције „Извор“, East Star Group doo, www.knjazevacinfo.com, уз подршку волонтера – ученика и професора Техничке школе Књажевац, СО Књажевац и других пријатеља музеја…

Базира се на специфичностима културне и природне баштине, а подразумева низ креативних и едукативних активности у трајању од 1-7 дана.

Намењен је превасходно деци узраста од 8-16 година али и младима, породицама са децом, клубовима, удружењима и свим авантуристима жељним знања, појединцима или групама.

Представља алтернативу за реализацију школских излета, рекреативне наставе, наставе у природи, дневних, викенд и вишедневних излета и екскурзија.

Реализује се у објектима Завичајног музеја Књажевац, у Архео-етно парку у Равни, у центру града и у сеоској школи у Балта Бериоловцу у подножју Старе планине.

Период реализације програма је од априла до октобра.

Организатор обезбеђује водиче, демонстраторе, едукаторе и аниматоре у зависности од дужине и врсте одабраног програма, обилазак објеката музеја у граду и у селу Равна.

Смештај је могуће организовати у сарадњи са партнерима у приватним пансионима у граду, у сеоским домаћинствима на Старој планини, као и у планинарском дому или хотелу Бабин зуб на Старој планини у зависности од величине групе.

У оквиру посебне понуде Завичајног музеја Књажевац могуће је приредити традиционалну трпезу са јелима књажевачког краја у Архео-етно парку у Равни.

За учешће у Образовној авантури Завичајног музеја ОБАВЕЗНО ЈЕ ПОСЕДОВАТИ:

авантуристички дух, добро друштво, удобну и топлу обућу, резервну одећу, кабаницу, капу, ранац са водом и бомбонама, здравствену књижицу...


… изузетне домаћине и дивну локацију попут Књажевца!

Добро нам дошли!